Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ZAYAN

#indahdihati

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ZAYAN

#indahdihati

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ZAYAN

#indahdihati

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

ZAYAN

#indahdihati

scoop

Ustaz Ebit Lew Terus Terbang Ke Kelantan Lawat Penulis Lagu ‘Isabella’ Bob Lokman, “Terharu Sangat Ustaz Datang Jumpa Saya”

Ustaz Ebit Lew berkongsi rasa hati dengan pertemuannya bersama Bob Lokman di Pasir Mas, Kelantan.
30 Nov 2020, 11:29 AM

Tidak kira agama, bangsa, jauh atau dekat, jika beliau dengar khabar sesiapa yang berada dalam kesusahan, dia akan cuba sedaya upaya untuk menghulurkan bantuan. Itulah insan yang bernama Ustaz Ebit Lew.

Baru-baru ini Ustaz Ebit Lew bergegas ke Kelantan, menziarahi Bob Lokman, seorang bekas pelakon, pengacara, pelawak dan penulis lirik yang kini sedang sakit dan memerlukan rawatan dengan segera.

ustaz ebit lew terus terbang ke kelantan lawat penulis lagu ‘isabella’ bob lokman, “terharu sangat ustaz datang jumpa saya”

Dalam satu muat naik di Instagram miliknya, Ustaz Ebit Lew berkongsi rasa hati dengan pertemuannya bersama Bob Lokman di Pasir Mas, Kelantan.

"Ustaz, tolong sangat sampaikan pada semua andai saya pergi saya nak minta maaf pada semua yer. Saya sayang semua orang. Saya nak redha Allah.

"Sayu rasa hati tadi dari pembukaan elewsmart terus fly ke Pasir Mas Kelantan ziarah Bob Lokman. Penulis lirik lagu isabella. Saya balik petang ini juga. Pergi balik hari.

Bila terbaca beliau memerlukan belanja untuk pembedahan jantung esok. Terharu sangat ustaz datang jumpa saya," tulis Ebit Lew pada satu video pendek di Instagram.

Tambah Ebit, dia dan Bob banyak berbual tentang akhirat dan anak-anak kecil yang masih belajar di madrasah.

"Katanya beliau fikirkan juga anak-anak kecil yang masih madrasah. Tadi banyak berbual mengenai akhirat dan katanya teruskanlah ustaz membantu orang ramai. Bila beri sedikit belanja untuknya. Bob Lokman menangis jer tadi.

"Kata saya segala ilmu, dakwah dan kebaikan abang bob lokman selama ini Allah balas. InsyaAllah panjang umur selamat semuanya. InsyaAllah abang akan terus menyampaikan dakwah pada masyarakat," tulis Ebit Lew lagi.

Meninjau ke ruangan komen, ramai yang meninggalkan kata-kata positif dan doa kepada Ustaz Ebit Lew.

ustaz ebit lew terus terbang ke kelantan lawat penulis lagu ‘isabella’ bob lokman, “terharu sangat ustaz datang jumpa saya”

Ustaz Ebit sememangnya terkenal dengan bantuan kemanusiaan kepada sesiapa yang memerlukan tidak kira bangsa dan agama.

Ketika wabak Covid bermula, Ebit Lew memulakan bantuan kepada mereka yang memerlukan hinggalah ke hari ini, usahanya tidak pernah putus.

Sumber: Instagram / Gempak

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}